Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 15:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-kraver-att-ingen-arbetare-ska-behova-do-av-jobbet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi kräver att ingen arbetare ska behöva dö av jobbet”

Under 2017 dog 55 personer på arbetsplatser i Sverige. Det är 55 för mycket. När arbetsplatsolyckor inträffar måste rättsprocessen bli bättre och snabbare, skriver Marie Nilsson.
Under 2017 dog 55 personer på arbetsplatser i Sverige. Det är 55 för mycket. När arbetsplatsolyckor inträffar måste rättsprocessen bli bättre och snabbare, skriver Marie Nilsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 27/4. Fyra av tio medlemmar i IF Metall har det senaste året varit rädda att de ska skada sig på jobbet. Unga är särskilt oroliga – de får ofta utföra arbets­uppgifter som äldre inte orkar och har oftare osäkra anställningar vilket gör det svårare att säga ifrån. Tala om hur välfärdsfrågor och industripolitik hänger ihop på första maj, Stefan Löfven! skriver Marie Nilsson, IF Metall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.