Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-kraver-att-varden-slutar-experimentera-med-vara-barn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi kräver att vården slutar experimentera med våra barn”

Vården behandlar könsdysfori bland unga på ett helt annorlunda sätt än andra psykiatriska diagnoser, skriver de 17 föräldrarna.
Vården behandlar könsdysfori bland unga på ett helt annorlunda sätt än andra psykiatriska diagnoser, skriver de 17 föräldrarna. Foto: Per Wissing/TT

DN Debatt 4/9. Vi är en växande grupp föräldrar med barn som i tonåren plötsligt uttrycker en stark känsla av att ha ”fel” kön. Vårdens ensidiga fokus på hormoner och kirurgi innebär att annat stöd prioriteras ned. Vi kräver omsorg och vård för våra barns lidande – inte en lång kö till kirurgiska och medicinska experiment, skriver Jannika Häggström med 16 andra föräldrar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.