Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-kraver-ett-starkare-skydd-for-kulturen-i-grundlagen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vi kräver ett starkare skydd för kulturen i grundlagen”

I Sölvesborgs kommun har det under kort tid fattats en rad uppmärksammade beslut som bland annat resulterat i att kommunen inte längre ska köpa in det samstyret kallar för ”utmanande samtidskonst”, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Stig Blombergs skulpturgrupp från 1948 föreställande de forn­nordiska Ask och Embla på Stortorget i Sölvesborg.
I Sölvesborgs kommun har det under kort tid fattats en rad uppmärksammade beslut som bland annat resulterat i att kommunen inte längre ska köpa in det samstyret kallar för ”utmanande samtidskonst”, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Stig Blombergs skulpturgrupp från 1948 föreställande de forn­nordiska Ask och Embla på Stortorget i Sölvesborg. Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 16/12. Den svenska kulturpolitiken har blivit ett ideologiskt slagfält där vedertagna politiska överenskommelser utmanas. Vi kräver nu att regeringen tillsätter en utredning som undersöker hur kulturen kan få samma dignitet som bostad, utbildning, social omsorg och övriga grundläggande rättigheter i lagen, skriver företrädare för 17 kulturinstitutioner.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in