Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 17:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-lovar-100-000-fler-jobb-och-praktikplatser/

DN DEBATT

DN Debatt. "Vi lovar 100 000 fler jobb och praktikplatser"

Mona Sahlins vårbudget presenteras i dag: Statliga skattehöjningar och åtstramningar blir nödvändiga för att rädda kommunerna. Socialdemokraterna vill tillföra 15 miljarder kronor extra till kommuner och landsting i år och nästa år. Vi säger nej till regeringens skattesänkningar. Snarare kommer staten att behöva öka sin intäkter. Staten ska inte vältra över effekten av sina skattesänkningar på kommunerna som regeringen gör. Tuffa prioriteringar i statens budget krävs de kommande åren för att frigöra resurser till kampen mot arbetslösheten. Det skriver S-ledaren Mona Sahlin och Socialdemokraternas ekonomiska talesman Thomas Östros i partiets vårbudget som läggs fram i dag.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.