Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 02:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-maste-bygga-en-ny-sorts-ekonomi-i-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi måste bygga en ny sorts ekonomi i Europa”

Håkan Juholt och Ed Milliband.
Foto: Socialdemokraterna

Socialdemokratin i Europa står inför svåra utmaningar. Men behovet av S-lösningar har för den skull inte minskat – tvärtom. Kapitalismens tillkortakommanden under finanskrisen – och den instabilitet det orsakat – visar att vi inte kan låta marknadskrafterna härja fritt med välfärden. Vi behöver i stället bygga ett samhälle baserat på social tillit. Tillitens betydelse är inget flummigt vänsterpåhitt utan en viktig förutsättning för ekonomisk tillväxt. Uppgiften för oss är att visa på en optimistisk väg framåt. Vi måste bygga en ny sorts ekonomi och ett nytt sorts välfärdssamhälle, skriver Håkan Juholt och Ed Miliband i en gemensam artikel, exklusivt för DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.