Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 06:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-maste-oppna-granserna-ocksa-for-var-egen-skull/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi måste öppna gränserna – också för vår egen skull”

Folke Bernadottes vita bussar som räddade många tusen fångar från koncentrationslägren har kommit att bli en symbol för humanitära insatser. Låt oss inspireras av dessa, skriver Robert Egnell.
Foto: TT Scanpix

Bryt handlingsförlamningen. Vi lever i en tid av global migration och varken Sverige eller världen kommer att se likadan ut när denna period är över. Självklart skrämmer det, men att med våld försvara den gamla ordningen är meningslöst – och moraliskt och ekonomiskt ohållbart, skriver Robert Egnell, docent vid Försvarshögskolan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.