Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-maste-starka-skyddet-mot-skuldkrisen-ytterligare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi måste stärka skyddet mot skuldkrisen ytterligare”

Finansministern, finansmarknadsministern och finansutskottets ordförande: Vi vill ha mer resurser och strängare regler för att skydda det svenska finansiella systemet. Med anledning av den internationella skuldkrisen möts i dag regeringen, riksdagen, Riksbanken och Konjunkturinstitutet för att se över regelverket för finanssektorn. Sverige har tack vare ordning och reda i de offentliga finanserna kunnat genomföra kraftfulla åtgärder för att minska finanskrisens effekter. Nu vill vi förbättra stabiliteten i vårt finansiella system ytterligare. Mer pengar till Finansinspektionen, bättre tillsyn, förstärkt insättningsgarantiskydd och ändrade kapitaltäckningsregler för bankerna är några förslag. Hela det samlade finansiella ramverket ska prövas, skriver Anders Borg, Peter Norman och Anna Kinberg Batra.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.