Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 15:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-maste-vaga-prioritera-i-en-svar-ekonomisk-tid/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi måste våga prioritera i en svår ekonomisk tid”

Det finns inga genvägar ur en hög inflation utan de historiska lärdomarna visar att det krävs återhållsamhet och ansvarstagande, skriver M, SD, KD och L.
Foto: DN, TT

DN DEBATT 17/4.

Sverige befinner sig i det svåraste ekonomiska läget på flera decennier. Inflationen måste bekämpas och arbetslinjen återupprättas, samtidigt som utsatta hushåll får stöd. Vi vill minska antalet myndigheter och höja tillväxten i ekonomin för att skapa reformutrymme, skriver finansminister Elisabeth Svantesson (M) med Oscar Sjöstedt (SD), Hans Eklind (KD) och Carl B Hamilton (L) inför vårpropositionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.