Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 22:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-rostar-for-att-skjuta-upp-vardlandsavtalet-med-nato/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi röstar för att skjuta upp värdlandsavtalet med Nato”

Beredningen av värdlandspropositionen kännetecknas av ett monumentalt demokratiskt underskott, skriver artikelförfattarna. Bilden visar ett amerikanskt Herculesplan som förbereds för en Natoövning.
Beredningen av värdlandspropositionen kännetecknas av ett monumentalt demokratiskt underskott, skriver artikelförfattarna. Bilden visar ett amerikanskt Herculesplan som förbereds för en Natoövning. Bild: Alamy

Omröstning i dag. Vi kommer i första hand att yrka bifall på vår motion om att värdlandsavtalet återkallas. I andra hand kommer vi att rösta för att avtalet vilandeförklaras under ett år, för att ytterligare analysera säkerhetspolitiska konsekvenser och oklarheter, skriver fyra miljöpartistiska riksdagsledamöter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.