Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 03:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-sager-nej-till-kd-styrelsens-forslag-om-familjeaterforening/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi säger nej till KD-styrelsens förslag om familjeåterförening”

För många kommer försörjningskravet att ändra förutsättningarna men inte stoppa flykten – alternativet är ändå så mycket värre, skriver artikelförfattarna. Bilden från flyktinglägret Moria på grekiska ön Lesbos.
Foto: Urban Andersson/TT

DN DEBATT 6/11. Majoriteten i KD:s partistyrelse vill införa försörjningskrav för familjeåterförening för att avskräcka föräldrar från att skicka sina barn ensamma hit. Vi blundar inte för att det kan förekomma men stöd saknas för att det skulle vara det vanligaste motivet. Vi säger därför nej och vill behålla rätten till familjeåterförening, skriver elva ledande KD-politiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.