Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 01:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-saknar-verktyg-for-att-losa-komplexa-samhallsproblem/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi saknar verktyg för att lösa komplexa samhällsproblem”

I SVT:s Uppdrag granskning om vården av personer med svåra psykiska sjukdomar ställs frågan om vad som har gått förlorat i termer av samordning. Problemet är att samordningen aldrig har funnits, skriver artikelförfattarna.
I SVT:s Uppdrag granskning om vården av personer med svåra psykiska sjukdomar ställs frågan om vad som har gått förlorat i termer av samordning. Problemet är att samordningen aldrig har funnits, skriver artikelförfattarna. Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 11/11. Komplexa samhällsproblemen har inga tydliga orsak-verkan-samband, problemen spänner ofta över flera områden och de passar inte in i befintliga beslutsstrukturer. Därför föreslår vi att en utbildnings- och forskningsinstitution som fokuserar på samordning mellan olika sektorer bildas, skriver arbetsgruppen för en svensk School of governance.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.