Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-ska-utreda-mojligheten-att-infora-ett-alterneringsar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi ska utreda möjligheten att införa ett alterneringsår”

Den svenska modellen innebär att många frågor som gäller arbetstid hanteras bäst av arbetsmarknadens parter. Men regeringen ser också behov av att låta utreda ett antal frågor gällande arbetstid, skriver Isabella Lövin och Ylva Johansson.
Foto: TT

Ett alterneringsår innebär att en person arbetar ihop ersättning för ett år som används för personlig utveckling, studier, att starta ett eget företag eller att pröva ett annat arbete. Samtidigt får andra möjlighet till arbetslivserfarenhet. Regeringen ska också utreda en rad andra frågor kring arbetstid, skriver Isabella Lövin (MP) och Ylva Johansson (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.