Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-slopar-bistandet-till-kina-och-vietnam/

DN DEBATT

DN Debatt. "Vi slopar biståndet till Kina och Vietnam"

Biståndsminister Gunilla Carlsson presenterar den nya biståndspolitiken: Vi reducerar antalet biståndsländer från dagens 70 till 33. Det är inte effektivt att sprida ut biståndspengarna på ett 70-tal länder. För de fattiga länderna är det heller inte bra att det finns för många givare närvarande. Därför koncentrerar vi nu insatserna till att omfatta drygt 30 länder. Bland de länder som inte längre finns med i vår biståndssatsning återfinns Kina och Vietnamn. Utfasningen sker dock under en viss övergångsperiod. Bland de länder vi satsar på finns fattigdomsbekämpning, fredsprocesser och återuppbyggnad i Somalia, Sudan, Afghanistan och Irak. Men även samarbete för att underlätta EU-integration och stärka fattigdomsbekämpningen i Albanien, Kosovo och Serbien, skriver biståndsminister Gunilla Carlsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.