Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 01:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-soker-brett-stod-for-en-manskligare-sjukforsakring/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vi söker brett stöd för en mänskligare sjukförsäkring”

Mona Sahlin, Lars Ohly och Maria Wetterstrand är några av de rödgröna som sträcker ut en hand till de borgerliga partierna för en uppgörelse om sjukförsäkringen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
De rödgröna i nytt, gemensamt utspel: Vi sträcker ut en hand till de borgerliga politiker som delar vår vilja att skapa en anständig sjukförsäkring. Tongivande företrädare inom FP, C och KD har efter valet sagt att de inte kan försvara alla delar i den förändrade sjukförsäkringen. Vi rödgröna välkomnar denna öppning och sträcker i dag ut en hand till de enskilda borgerliga riksdagsledamöter som i sak delar vår vilja att skapa en mänskligare sjukförsäkring. Lojaliteten med de människor politiken är till för måste vara större än partilojaliteten med en regeringspolitik som så uppenbart har nått vägs ände. Vi föreslår nu riksdagen, i en gemensam motion, två förändringar av sjukförsäkringen, skriver sju företrädare för Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in