Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-staller-oss-bakom-att-trappa-ner-ranteavdragen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi ställer oss bakom att trappa ner ränteavdragen”

Dagens bostadsmarknad riskerar att skapa fattigdomsfällor: hushåll med stabila, men något lägre inkomster, eller för lite kapital, hänvisas till dyra, nyproducerade hyresrätter, som över tid är ett väsentligt dyrare boende, skriver artikelförfattarna.
Foto: Nicklas Thegerström

Vi är beredda att ställa oss bakom en nedtrappning av ränteavdragen. Men för att värna förutsägbarhet och trygghet i boendet bör nedtrappningen ske med en liten del varje år. Tidshorisonten bör vara 20–30 år. Ett villkor är att intäkterna från ett minskat ränte­avdrag oavkortat går till hushållen, skriver KD:s Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.