Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-staller-oss-bakom-att-trappa-ner-ranteavdragen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vi ställer oss bakom att trappa ner ränteavdragen”

Dagens bostadsmarknad riskerar att skapa fattigdomsfällor: hushåll med stabila, men något lägre inkomster, eller för lite kapital, hänvisas till dyra, nyproducerade hyresrätter, som över tid är ett väsentligt dyrare boende, skriver artikelförfattarna.
Dagens bostadsmarknad riskerar att skapa fattigdomsfällor: hushåll med stabila, men något lägre inkomster, eller för lite kapital, hänvisas till dyra, nyproducerade hyresrätter, som över tid är ett väsentligt dyrare boende, skriver artikelförfattarna. Foto: Nicklas Thegerström

Vi är beredda att ställa oss bakom en nedtrappning av ränteavdragen. Men för att värna förutsägbarhet och trygghet i boendet bör nedtrappningen ske med en liten del varje år. Tidshorisonten bör vara 20–30 år. Ett villkor är att intäkterna från ett minskat ränte­avdrag oavkortat går till hushållen, skriver KD:s Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in