Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 04:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-star-maktlosa-infor-krankningar-pa-internet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi står maktlösa inför kränkningar på internet”

Datainspektionens chef slår larm: Kränkningarna på nätet blir bara värre. Personuppgiftslagen, pul, duger inte för att hindra de allt värre kränkningarna på internet. Rättsystemets bristande stöd till de kränkta har förvärrat samtalstonen på nätet. På en sajt beskyllde en kvinna namngivna personer för att ha vållat dotterns död. En skvallerblogg hängde ut hundratals ungdomars namn och adresser med dokumentation om fylla, sex och slagsmål. Allt utan att lagen kan tillämpas. Flera av oss som leder de rättsvårdande ­myndigheterna bör ställa oss frågan om vi verkligen har gjort tillräckligt för att få en förändring till stånd, skriver Göran Gräslund, generaldirektör för Datainspektionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.