Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 14:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-tror-pa-forsvaret-men-inte-pa-att-det-kan-skydda-oss/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi tror på försvaret – men inte på att det kan skydda oss”

På bara ett år har andelen som stödjer en svensk ansökan om Natomedlemskap mer än fördubblats, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 29/5.

Det finns ett före och ett efter Rysslands invasion av Ukraina. På rekordkort tid ändrades Sveriges säkerhetspolitik, och även medborgarnas inställning till den. I en ny studie ser vi att förtroendet för försvaret är det starkaste sedan mätningarna började 1986. Samtidigt tror mer än varannan att vi inte skulle stå emot ett militärt angrepp, skriver tre forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.