Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-bidra-till-att-gora-svensk-utbildning-battre/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill bidra till att göra svensk utbildning bättre”

Det svenska utbildningssystemet står inför en rad allvarliga utmaningar. Mot den bakgrunden startar Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, nu ett flerårigt forskningsprogram – SNS Utbildningskommission – med fokus på frågan hur Sverige ska kunna stärkas som kunskapsnation. Regeringens genomförda och aviserade utbildningsreformer kommer knappast att lösa kvalitetsproblemen. Det är därför ytterst angeläget att förbättra beslutsunderlaget inför framtida reformer. Vi har lovat att ställa upp som experter för att stödja arbetet, som ska mynna ut i tydliga och konkreta policyförslag, skriver experterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.