Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 05:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-bygga-ny-digital-lararutbildning-i-kista/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill bygga ny digital lärarutbildning i Kista”

Alternativet, att dra upp och implementera planerna för en komplett digital omdaning av Sveriges lärarutbildningar, skulle ta lång tid och riskera att fastna i det institutionella motstånd som vi sett så många gånger förr, skriver artikelförfattarna.
Foto: IBL

Paradigmskifte pågår. Lärarstudenter kan i dag gå hela utbildningen utan en enda timmes undervisning i hur de kan använda den digitala tekniken. För att snabbt komma framåt föreslår vi att ny lärarutbildning startas inom ramen av Urban ICT Arena i Kista, skriver Uno Fors, Robert Ramberg, Staffan Selander och Johan Ödmark.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.