Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 05:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-ha-en-tagunion-for-att-underlatta-for-resor-i-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill ha en tågunion för att underlätta för resor i Europa”

Tiden är inne för en järnvägsreform som kan ge tågresandet en renässans i Europa, skriver Alice Bah Kuhnke (MP) tillsammans Jakop Dalunde (MP) och Pär Holmgren (MP). De är kandidater i vårens val till Europaparlamentet.
Foto: Anette Nantell

DN DEBATT 13/4. Miljöpartiet går till val på en historisk järnvägsreform: förverkligandet av en europeisk tågunion. Vi behöver göra en grön omställning till ett Europa där vi reser mer med tåg, och flyger mindre. Därför föreslår vi att en europeisk flygskatt ska finansiera en upprustning av Europas järnvägar, skriver tre av Miljöpartiets kandidater till Europaparlamentet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.