Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-ha-en-tagunion-for-att-underlatta-for-resor-i-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill ha en tågunion för att underlätta för resor i Europa”

Tiden är inne för en järnvägsreform som kan ge tågresandet en renässans i Europa, skriver Alice Bah Kuhnke (MP) tillsammans Jakop Dalunde (MP) och Pär Holmgren (MP). De är kandidater i vårens val till Europaparlamentet.
Tiden är inne för en järnvägsreform som kan ge tågresandet en renässans i Europa, skriver Alice Bah Kuhnke (MP) tillsammans Jakop Dalunde (MP) och Pär Holmgren (MP). De är kandidater i vårens val till Europaparlamentet. Foto: Anette Nantell

DN DEBATT 13/4. Miljöpartiet går till val på en historisk järnvägsreform: förverkligandet av en europeisk tågunion. Vi behöver göra en grön omställning till ett Europa där vi reser mer med tåg, och flyger mindre. Därför föreslår vi att en europeisk flygskatt ska finansiera en upprustning av Europas järnvägar, skriver tre av Miljöpartiets kandidater till Europaparlamentet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in