Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 19:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-ha-nya-regler-for-arbetskraftsinvandring/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill ha nya regler för arbetskraftsinvandring”

3 200 arbetstillstånd för plantörer och bärplockare utfärdades under förra året. Totalt handlar det om cirka 5 000 arbetstillstånd inom yrken som inte kräver längre utbildning, skriver artikelförfattarna.
Foto: Robert Henriksson

Det är inte rimligt att lagen om arbetskraftsinvandring likställer städare med it-ingenjörer.  Jobb som kräver kort eller ingen utbildning bör i första hand tillsättas med arbetslösa personer i Sverige. Samtidigt bör det bli lättare att rekrytera kvalificerad personal från andra länder, skriver Mikael Damberg (S) och Karl-Petter Thorwaldsson, LO.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.