Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 01:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-ha-okad-delaktighet-och-kunskap-om-eu-arbetet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Vi vill ha ökad delaktighet och kunskap om EU-arbetet”

När fler är med blir besluten bättre och mer välförankrade - och det stärker Sveriges röst i EU. Samtidigt krävs kunskap, tillgång till information och fungerande vägar för inflytande för att möjliggöra delaktighet, skriver Ann Linde.
När fler är med blir besluten bättre och mer välförankrade - och det stärker Sveriges röst i EU. Samtidigt krävs kunskap, tillgång till information och fungerande vägar för inflytande för att möjliggöra delaktighet, skriver Ann Linde. Foto: DRAGO PRVULOVIC TT

Regeringen och arbetsmarknadens parter ense. Populistiska stämningar ökar och följs av mytbaserade krav på EU-utträde. Samtidigt är kunskapen om vad EU gör och hur det påverkar oss oroande låg. Därför har jag bjudit in arbetsmarknadens parter till en satsning på ökad delaktighet i EU-arbetet, skriver Ann Linde (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in