Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 23:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-oppna-for-att-fler-stader-infor-trangselskatt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill öppna för att fler städer inför trängselskatt”

Nytt C-program. Transportsektorn har ännu inte klarat av sin hemläxa på miljöområdet. Centerpartiet presenterar därför i dag ett nytt infrastrukturprogram. Vi vill öppna för att fler städer följer Stockholms och snart också Göteborgs exempel och inför trängselskatt. Förutsättningar borde finnas på fler platser, bland annat Uppsala och Linköping. Vi vill också se ett nytt regionöverskridande betalsystem inom kollektivtrafiken så att resenärer på ett enkelt sätt kan resa över länsgränserna, skriver Annie Lööf och Anders Åkesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.