Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 01:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-samarbeta-om-okat-bostadsbyggande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill samarbeta om ökat bostadsbyggande”

För att använda det befintliga bostadsbeståndet effektivare vill vi se över skatternas utformning inom ramen för dagens samlade beskattning av bostadssektorn, skriver artikelförfattarna.
För att använda det befintliga bostadsbeståndet effektivare vill vi se över skatternas utformning inom ramen för dagens samlade beskattning av bostadssektorn, skriver artikelförfattarna. Foto: Maja Suslin TT

Nya reformer krävs. Fram till år 2025 till behövs över 700 000 nya bostäder. Alla ansvarstagande partier måste nu lägga politiska låsningar och konflikter åt sidan för att ta fram innovativa och realistiska sätt att öka byggandet. Regeringen är beredd att göra det som krävs, skriver Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Mehmet Kaplan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.