Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 03:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-sanka-momsen-for-foretag-i-tjanstesektorn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill sänka momsen för företag i tjänstesektorn”

Miljöpartiet i valmanifestet som läggs fram i dag: Nya jobb, en ansvarsfull klimatpolitik och investeringar står högst på den politiska dagordningen inför riksdagsvalet. Vi vill genomföra en grön omställning av samhället – en Green New Deal. Investeringar i hållbar infrastruktur, klimatsmart teknik, kunskap och energi kan ge tusentals nya jobb samtidigt som vi angriper vår tids stora ödesfråga: klimatförändringarna. Vi vill få tjänstesektorn att växa genom att sänka momsen inom en rad branscher. Det ska bli billigare att reparera trasiga saker, äta på restaurang, gå till frisören och laga cykeln. Vi vill vidare sänka arbetsgivaravgiften för små företag med 10 procentenheter och starta en statlig riskkapitalfond för små och medelstora företag, skriver MP:s språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.