Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 08:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-satsa-pa-valfarden-och-minska-bidragen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill satsa på välfärden – och minska bidragen”

Regeringens egna expertmyndigheter pekar på att skatterna måste höjas eller bidragen minskas för att betala de stora reformbehov som Sverige står inför. Social­demokraterna har inget svar på detta. Det duger inte, skriver Elisabeth Svantesson (M), ekonomiskpolitisk talesperson, och Ulf Kristersson (M), partiledare.
Foto: Kicki Nilsson/TT

DN DEBATT 2/5. Vi vill skapa utrymme för satsningar på välfärdens kärna genom att minska regeringens bidragshöjningar, byggsubventioner, arbetsmarknads­åtgärder och klimatsatsningar utan effekt. Varje krona som går till bidrag till den som kan jobba är en krona som hade kunnat gå till polis, skola ­eller vård, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.