Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 04:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-satsa-pa-valfarden-och-minska-bidragen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill satsa på välfärden – och minska bidragen”

Regeringens egna expertmyndigheter pekar på att skatterna måste höjas eller bidragen minskas för att betala de stora reformbehov som Sverige står inför. Social­demokraterna har inget svar på detta. Det duger inte, skriver Elisabeth Svantesson (M), ekonomiskpolitisk talesperson, och Ulf Kristersson (M), partiledare.
Regeringens egna expertmyndigheter pekar på att skatterna måste höjas eller bidragen minskas för att betala de stora reformbehov som Sverige står inför. Social­demokraterna har inget svar på detta. Det duger inte, skriver Elisabeth Svantesson (M), ekonomiskpolitisk talesperson, och Ulf Kristersson (M), partiledare. Foto: Kicki Nilsson/TT

DN DEBATT 2/5. Vi vill skapa utrymme för satsningar på välfärdens kärna genom att minska regeringens bidragshöjningar, byggsubventioner, arbetsmarknads­åtgärder och klimatsatsningar utan effekt. Varje krona som går till bidrag till den som kan jobba är en krona som hade kunnat gå till polis, skola ­eller vård, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in