Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 17:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-skicka-svensk-vapnad-styrka-till-insatsen-i-irak/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill skicka svensk väpnad styrka till insatsen i Irak”

Irakiska säkerhetsstyrkor tog i förra veckan tillbaka staden Tikrit från de islamistiska terroristerna. ­”Regeringen föreslår i dag att Sverige ska delta i den militära utbildningsinsatsen i norra Irak”, skriver Margot Wallström (S) och Peter Hultqvist (S).
Foto: Khalid Mohammed/AP

Regeringsförslag i dag. Sverige ska skicka en väpnad styrka om 35 personer till norra Irak. Styrkan ska delta i den internationella koalitionen mot IS, och därigenom ­stötta främst de irakiska säkerhetsstyrkorna med utbildning och rådgivning, skriver ­utrikesminister Margot Wallström (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.