Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 21:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-utoka-vardpersonalen-med-14000-personer-till-2022/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill utöka vårdpersonalen med 14.000 personer till 2022”

Vi måste göra upp med avarterna i styrningen av vården, med privatiseringsiver och pengar som läcker till konsulter i stället för att gå till personalen. Sjukvården ska styras av professionernas kunnande – inte byråkratins stelhet, skriver Stefan Löfven.
Vi måste göra upp med avarterna i styrningen av vården, med privatiseringsiver och pengar som läcker till konsulter i stället för att gå till personalen. Sjukvården ska styras av professionernas kunnande – inte byråkratins stelhet, skriver Stefan Löfven. Foto: Lasse Allard/IBL

DN DEBATT 26/2. Svensk vård är i världsklass, men på många håll är väntetiden för lång och personalen har det tufft. Till 2022 lovar vi 14.000 fler vårdanställda och att alla socialdemokrater i kommuner och landsting ska arbeta för att förbättra arbetsmiljön i vården. Här är våra löften i det mest omfattande trygghetsprogrammet i modern tid, skriver Stefan Löfven (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in