Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-31 20:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-utoka-vardpersonalen-med-14000-personer-till-2022/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill utöka vårdpersonalen med 14.000 personer till 2022”

Vi måste göra upp med avarterna i styrningen av vården, med privatiseringsiver och pengar som läcker till konsulter i stället för att gå till personalen. Sjukvården ska styras av professionernas kunnande – inte byråkratins stelhet, skriver Stefan Löfven.
Foto: Lasse Allard/IBL

DN DEBATT 26/2. Svensk vård är i världsklass, men på många håll är väntetiden för lång och personalen har det tufft. Till 2022 lovar vi 14.000 fler vårdanställda och att alla socialdemokrater i kommuner och landsting ska arbeta för att förbättra arbetsmiljön i vården. Här är våra löften i det mest omfattande trygghetsprogrammet i modern tid, skriver Stefan Löfven (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.