Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 11:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vi-vill-utreda-om-kommuner-kan-skota-arbetsformedling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vi vill utreda om kommuner kan sköta arbetsförmedling”

I budgeten för 2020 tillför regeringen medel för att ge Arbetsförmedlingen möjlighet att upprätthålla takten i reformeringen, prioritera långsiktighet och i nuläget undvika ytterligare neddragningar, skriver Eva Nordmark (S).
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 30/10. Arbetsförmedlingen ska i enlighet med januariavtalet reformeras i grunden. Men det ska göras ordnat. Därför tillför regeringen nu medel för att bromsa den drastiska neddragning av resurserna som M/KD-budgeten innebar. Vi vill också utreda om kommunerna kan agera leverantörer åt Arbetsförmedlingen, skriver arbetsmarknadminister Eva Nordmark (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.