Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 04:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vidlyftiga-loften-om-sankta-skatter-hot-mot-valfarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vidlyftiga löften om sänkta skatter hot mot välfärden”

Enligt Konjunkturinstitutet är satsningar på välfärden och offentliga investeringar det mest effektiva sättet att snabbt höja den ekonomiska tillväxten och skapa nya jobb, skriver Stefan Löfven och Magdalena Andersson.
Foto: Anders Wiklund TT

Nya prognoser visar nu att arbetslösheten sjunker ytterligare nästa år och sysselsättningen revideras upp för kommande år. Oppositionens löften om stora skattesäkningar hotar svensk ekonomi. De är så vidlyftiga att de måste finansieras med nedskärningar inom utbildning och välfärd, skriver Stefan Löfven (S) och Magdalena Andersson (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.