Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 12:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/viktigare-att-ga-i-skolan-an-att-resa-till-thailand/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Viktigare att gå i skolan än att resa till Thailand”

Mattelektion på Trädgårdsstadsskolan i Tullinge. Närvaro på lektionerna är grunden för att kunna tillgodogöra sig undervisningen, skriver debattören.
Mattelektion på Trädgårdsstadsskolan i Tullinge. Närvaro på lektionerna är grunden för att kunna tillgodogöra sig undervisningen, skriver debattören. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Eroderad respekt för skolan. Är familjehögtider, Thailandsresor och ungdomsidrott viktigare än lektioner? Svaret på frågan varierar stort mellan olika skolor. Det är dags att förtydliga och strama upp skollagens skrivningar om ledighet, så att den svenska skolan får möjlighet att fullgöra sitt uppdrag, skriver rektorn Viktoria Björklund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.