Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 13:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/viktigt-hitta-rodgron-linje-om-jobbskatteavdraget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Viktigt hitta rödgrön linje om jobbskatteavdraget”

Färre tågförseningar och utbildningsreform är två av Vänsterpartiets konkreta mål för samhällsnyttiga investeringar framöver.
Foto: Scanpix

Sverige har i dag massarbetslöshet, tågen kommer inte i tid och människor tvingas tacka nej till jobb för att de inte har någon bostad. Samtidigt ökar inkomstklyftorna. I det läget väljer regeringen att fortsätta sänka skatten i form av ett femte jobbskatteavdrag. Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet måste redovisa konkret i ett gemensamt förslag hur de 12 miljarder som avdraget kostar kan användas bättre. Utgångspunkten för Vänsterpartiet är att satsningarna ska vara samhällsnyttiga och rättvisa. Det är rätt signal för ett mer jämlikt och solidariskt samhällsbygge, skriver Lars Ohly och Ulla Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.