Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 22:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/viktigt-med-andra-sprak-an-engelska-och-kinesiska/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Viktigt med andra språk än engelska och kinesiska”

Erik Ringmar, professor i Shanghai, skriver med rätta att kinesiska är alltför svårt och alltför oanvändbart för att det ska vara vettigt att låta alla svenska barn försöka lära sig detta språk (DN Debatt 12/7). Vad Sverige behöver är ett antal personer som kan språket mycket bra – och detta för att inhämta förstahandsinformation från Kina, inte via engelskan. Det är inte möjligt att ge flertalet svenskar den kunskapen. Det stämmer också att kineser inser att de behöver lära sig engelska för att ha kontakter med omvärlden, skriver tre språkvetare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.