Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 12:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vilseledande-nar-folkokningens-effekter-pa-klimatet-utelamnas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vilseledande när folkökningens effekter på klimatet utelämnas”

Program för familjeplanering kombinerade med kvinnors självbestämmande och längre utbildning i länder med höga födelsetal kan reducera både folkökning och växthusgaser, skriver artikelförfattarna. Bilden från Zimbabwe visar en föreläsning om familjeplanering.
Foto: Eye Ubiquitous/TT

DN DEBATT 29/9. En viktig men ofta bortglömd grundorsak till klimatkrisen är världens befolkningsökning. Minskad folkökning och stabiliserad befolkning saknas bland FN:s 17 mål för ”sustainable development”. Ett klart formulerat sådant mål behövs för att öka medvetenheten om behovet av att stävja folkökningen, skriver forskarna Frank Götmark och Malte Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.