Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 09:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/vuxna-maste-borja-lyssna-pa-eleverna-om-kladkoder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Vuxna måste börja lyssna på eleverna om klädkoder”

Med klädkoder får eleverna tidigt möta de sexistiska strukturer som fortfarande råder på dagens arbetsmarknad, skriver Chiara Bergmark, Elevernas riksförbund
Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 12/2.

Chiara Bergmark, ordförande i Elevernas riksförbund och tidigare elev på Internationella Engelska Skolan: Ingen lyssnade på oss då, och ingen lyssnar heller på dagens elever. Klädkoder i skolan flyttar fokus från inlärning till barnens kroppar, skapar en otrygg arbetsmiljö och befäster sexistiska strukturer. Jag minns själv rädslan som 13-åring för att bli stämplad som opassande.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.