Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 19:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/yrkesforarna-kor-for-fort-nu-behovs-en-skarpning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Yrkesförarna kör för fort – nu behövs en skärpning”

Vi vet att när en tillräckligt stor grupp anpassar hastigheten, så tar andra trafikanter efter. Därför förväntar vi oss att yrkestrafiken tar ett större ansvar för att inte bryta mot regler, skriver artikelförfattarna.
Vi vet att när en tillräckligt stor grupp anpassar hastigheten, så tar andra trafikanter efter. Därför förväntar vi oss att yrkestrafiken tar ett större ansvar för att inte bryta mot regler, skriver artikelförfattarna. Foto: Terje Pedersen/TT

DN DEBATT 29/1. Preliminära siffror visar att 325 personer omkom i trafiken förra året, en ökning med 72 människoliv jämfört med föregående år. Den tekniska säkerheten har ökat, men vi kan aldrig bygga bort att förare medvetet bryter mot reglerna. Upp till 70 procent kör för fort och yrkestrafiken är värst. Nu behövs skärpning, skriver Jonas Bjelfvenstam och Lena Erixon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.