Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 12:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/yrkesforarna-kor-for-fort-nu-behovs-en-skarpning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Yrkesförarna kör för fort – nu behövs en skärpning”

Vi vet att när en tillräckligt stor grupp anpassar hastigheten, så tar andra trafikanter efter. Därför förväntar vi oss att yrkestrafiken tar ett större ansvar för att inte bryta mot regler, skriver artikelförfattarna.
Vi vet att när en tillräckligt stor grupp anpassar hastigheten, så tar andra trafikanter efter. Därför förväntar vi oss att yrkestrafiken tar ett större ansvar för att inte bryta mot regler, skriver artikelförfattarna. Foto: Terje Pedersen/TT

DN DEBATT 29/1. Preliminära siffror visar att 325 personer omkom i trafiken förra året, en ökning med 72 människoliv jämfört med föregående år. Den tekniska säkerheten har ökat, men vi kan aldrig bygga bort att förare medvetet bryter mot reglerna. Upp till 70 procent kör för fort och yrkestrafiken är värst. Nu behövs skärpning, skriver Jonas Bjelfvenstam och Lena Erixon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in