Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/yrkesutbildningar-kan-inte-stromlinjeformas-som-i-dag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Yrkesutbildningar kan inte strömlinjeformas som i dag”

Alliansregeringens förändring av gymnasiets yrkesprogram blev en halvmesyr, en urvattnad kompromiss, skriver Jan Björklund.
Alliansregeringens förändring av gymnasiets yrkesprogram blev en halvmesyr, en urvattnad kompromiss, skriver Jan Björklund. Foto: Staffan Claesson TT

Alliansreformen halvmesyr. Vi presenterar i dag ett program för reformering av svensk yrkesutbildning. En bärande princip är att de många yrken som utbildningarna syftar till är inbördes mycket olika och kräver helt olika typer av kurser, av olika längd och med olika kravnivåer. Dagens strömlinjeformning måste upphöra, skriver Jan Björklund (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.