Fokus. Fisken har dött och platsen där de utrotningshotade havssköldpaddorna lägger sina ägg har förgiftats. Effekterna av världens värsta dammolycka i floden Rio Doce har nu nått Atlanten. Ändå vill inte gruvbolaget som orsakade miljökatastrofen i Brasilien be om ursäkt.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
DN.se
Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se
e-DN
Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)
DN.Prio
Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.
Bild 1 av 12
Bild 2 av 12Vardagslivet fortsätter för invånarna i Baixo Guandu månaderna efter att sötvattenfloden Rio Doce förorenades. Foto: Douglas Engle.
Bild 3 av 12”Här brukade en skola ligga” står skrivet på en tavla i ruinerna av skolan på den hårt drabbade orten Bento Rodrigues. Foto: Douglas Engle.
Bild 4 av 12Miljontals människor längs flodens väg mot Atlanten har drabbats av dammolyckan i november. Här samhället Baixo Guandu. Foto: Douglas Engle.
Bild 5 av 12Monique Rodrigues med döttrarna Kailane, 11, och Kaline, 3, är ensamma vid Rio Doces strand. Miljökatastrofen har skrämt bort turister från omrdået. Foto: Douglas Engle.
Bild 6 av 12Baixo Guandus borgmästare Neto Barros på bron över Rio Doce. Foto: Douglas Engle.
Bild 7 av 12Yrkesfiskaren Waldir Moreira dos Santos med sitt lager av fryst fisk som ingen törs köpa – trots att den fångades före olyckan. Foto: Douglas Engle.
Bild 8 av 12När Rio Doce svämmade över i Bento Rodrigues drog den med sig bilar från samhället. Foto: Douglas Engle.
Bild 9 av 12Förödelsen är stor i Bento Rodrigues där en flodvåg av giftigt avfall sköljt över bebyggelsen. 17 personer omkom och tre saknas efter olyckan den 5 november i fjol. Foto: Douglas Engle.
Bild 10 av 12En nykläckt havssköldpadda som forskarna tar hand om för att släppa ut i renare vatten. Foto: Douglas Engle.
Bild 11 av 12Forskare hanterar havssköldpaddornas ägg på stranden i Regência. Foto: Douglas Engle.
Bild 12 av 12En sköldpaddehona på väg mot havet efter att ha lagt sina ägg på stranden i Regência i skydd av mörkret. Foto: Douglas Engle.
Logga in på Dagens Nyheter
För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad.