Den här artikeln fungerar inte med mobiler i strömsparläge. Stäng av strömsparläget om det är på, och ladda om sidan!
DN

Din plats till salu

Appar spårar var du är – uppgifterna säljs öppet

Hundratusentals svenskar blir gps-spårade via appar i mobilen – dygnet runt. Nu kan vi avslöja hur informationen säljs öppet.

Dagens Nyheter har fått tillgång till en av de databaser som säljs. Den består av nästan en miljard loggade positioner i Sverige – vid allt från psykiatriska mottagningar till skolor och bostäder.

Loggningen beskrivs av säljarna som anonym, men i databasen kunde vi enkelt identifiera enskilda. ”Verkligen obehagligt”, säger Björn Sjögren, en av de som fått sitt rörelsemönster sålt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.