Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 13:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/dn-150-ar/matskribenten-som-gav-oss-lattmjolk-och-bast-fore-datum/

Nyheter

Matskribenten som gav oss lättmjölk och bäst-före-datum

Bild 1 av 2 Den ”gudomligt bekväma” vinbrässerade skinkan ska puttra en timme i sherry eller torr fransk vermut. ”Riktig snabbmat”, enligt Pernilla.
Bild 2 av 2 Pernilla Tunberger tilldelades som första kvinna Stora Journalistpriset i kategorin 1970. Här fotograferad 1973.

Pernilla Tunberger, signaturen Pernilla, (1912–1986), journalist, matskribent och författare, dök upp som en frisk fläkt i en mansdominerad Dagens Nyheter 1937. Tanken var inte bara att skriva matrecept. Hon försåg även DN:s läsekrets med granskande artiklar om livsmedelsindustrin, och skrev artiklar om mode. Därmed blev hon även viktig för konfektionsindustrin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in