Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 01:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/casper-erichsen-och-david-olusoga-kejsarens-forintelse/

Bokrecensioner

Casper Erichsen och David Olusoga ”Kejsarens Förintelse”

”Willem Koopman”. (Alla bilder till artikeln är Eugen Fischers foton av ”Rehoboth-bastarder”. Från Statens institut för rasbiologi, Universitetsbiblioteket i Uppsala.)
Bild 1 av 2 ”Willem Koopman”. (Alla bilder till artikeln är Eugen Fischers foton av ”Rehoboth-bastarder”. Från Statens institut för rasbiologi, Universitetsbiblioteket i Uppsala.)
”Anna Beukes” (Alla bilder till artikeln är Eugen Fischers foton av ”Rehoboth-bastarder”. Från Statens institut för rasbiologi, Universitetsbiblioteket i Uppsala.)
Bild 2 av 2 ”Anna Beukes” (Alla bilder till artikeln är Eugen Fischers foton av ”Rehoboth-bastarder”. Från Statens institut för rasbiologi, Universitetsbiblioteket i Uppsala.)

Tyskarna som skapade folkmordets metodik. Tyskland gav sig sent in i den koloniala huggsexan i Afrika. Men väl där närapå utplånade de två folkgrupper. Ola Larsmo läser en viktig historieskrivning med koppling till det rasbiologiska institutet i Uppsala.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in