Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Böcker

J.K. Rowling avslöjar ny historia om Pottersläkten

Författaren J.K. Rowling.
Författaren J.K. Rowling. Foto: Lefteris Pitarakis

Författaren till Harry Potter har lika svårt att släppa taget om karaktärerna som till fansen. Nu har hon skrivit en ny essä om Potterfamiljens bakgrund och historia.

Det är åtta år sedan den sista boken i Harry Potter-serien gavs ut. J.K Rowling står fast vid att inte skriva fler uppföljare, men sätter inte stopp för fansens möjlighet att fortsätta ta del av den magiska världen. På pottermore.com har J.K. Rowling publicerat en ny berättelse om Pottersläktens förflutna. Det avslöjas bland annat varifrån namnet Potter kommer och hur släkten blev förmögen.

Pottersläktens rikedom bottnar i den exentriske trollkarlen Linfred of Stinchcombes uppfinningar under 1100-talet, som uppfann trolldrycken Skele-gro och den förkylningsbotande drycken Pepperup potion, berättar J.K. Rowling i en nypublicerad text på hemsidan. Enligt berättelsen är det anledningen till släktens förmögenhet och guldet i Harrys fack på trollkarlsbanken Gringotts.

Pottermore.com lanserades först 2012 och har nu designats om för att fungera bättre i mobilen. Författarens texter och berättelser är det centrala på webbsidan, men besökarna kan även läsa nyheter av en journalist kallad "pottermore-korrespondenten".

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.