Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Böcker

Malin Lagerlöf skriver bok om makens försvinnande

Foto: Ulrica Zwenger

För fem år sedan försvann regissören Daniel Lind-Lagerlöf när han letade miljöer till en film. Nu har Malin Lagerlöf skrivit en bok om tiden efter hennes mans försvinnande.

Malin Lagerlöf är manusförfattare som gjort film, tv och teater. För fem år sedan försvann hennes man, regissören Daniel Lind-Lagerlöf, när han letade efter miljöer till en ny film i Tanumshede på västkusten. Han befarades ha fallit från klipporna och drunknat.

Kvar lämnades Malin Lagerlöf med tre barn. Nu har hon skrivit boken "Dagbok från ditt försvinnande" om tiden efter försvinnandet . Boken som kommer ut i maj blir hennes skönlitterära debut.

Vad handlar boken om?

– Den beskriver egentligen de två första åren efter Daniel försvann. Men det är inte bara en bok om sorg: den handlar om kärlek, relationer och förändring i des mest extrema form. Det har hela tiden varit min ambition att inte bara skriva en bok om "så överkom jag min sorg" utan att den skulle handla minst lika mycket om kärlek.

Hur började du skriva boken?

– Jag började egentligen anteckna redan någon dag efter försvinnandet utan att veta vad jag skulle ha anteckningarna till. Så småningom började jag se det som en text som jag skulle kunna göra någonting av.

Var det en svår bok att skriva?

– Nej, att skriva boken var inte svårt. Men det var svårt att genomleva det som hände. Min tanke var inte att skriva en bok, men är man en skrivande person och drabbas av en sådan här sak så ett sätt att förstå saker och begripa dem just att betrakta och skriva.