Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/131000-har-inte-anmalt-skattekonto/

Ekonomi

131.000 har inte anmält skattekonto

Foto: Christine Olsson/TT

För den som ännu inte fått utlovade skattepengar tillbaka kan det vara läge att kontrollera om ett bankkonto för utbetalning anmälts till Skatteverket. Totalt 131.528 personer har ännu inte anmält skattekonto, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

Det går fortfarande att anmäla konto och begära utbetalning och det kan göras helt digitalt.

”2,7 miljoner personer har fått sina skattepengar automatiskt utbetalade den här veckan men vi kan se att det är drygt 131.000 personer som har kvar skattepengarna på sitt skattekonto. Det beror i de allra flesta fall på att de missat att anmäla bankkonto för att få en automatisk utbetalning”, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, enligt pressmeddelandet.

Den som inte redan anmält sitt konto kan göra det nu, antingen genom att logga in med bank-id på skatteverket.se eller genom att anmäla utan inloggning på bankgirot.se.

Läs även: Skatteverket varnar för bedragare

Ämnen i den här artikeln:

Skatteverket
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt