Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 12:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/300-000-svenskar-dubbelbeskattas-pa-pensionssparandet/

Ekonomi

300 000 svenskar dubbelbeskattas på pensionssparandet

Bild 1 av 5 Pensionssparar du? Annette Larsson, 50, HR-partner, Stockholm: ”Nej, jag slutade när reglerna ändrades för två år sedan. Jag har inte kunnat bestämma mig för hur jag ska spara i stället.”
Foto: Lisa Mattisson
Bild 2 av 5 Aron Luthman, 34, sjuksköterska, med dottern Isa, 1 år och 4 månader, Solna: ”Nej, och det har jag aldrig gjort. De senaste åren har jag varvat studier med att vara föräldraledig. Men jag ska börja spara till min pension senare.”
Foto: Lisa Mattisson
Bild 3 av 5 Riviera Wolgers, 34, beteendevetare, Stockholm: ”Nej. Jag funderade på att börja men frågade banken och fick så luddiga svar. De sade att det inte finns något som heter pensionssparande.”
Foto: Lisa Mattisson
Bild 4 av 5 Niklas Andersson, 54, musiker, Stockholm: ”Ja, det gör jag. Men jag har bytt sparform till investeringssparkonto. Det gjorde jag för ungefär två år sedan när reglerna ändrades.”
Foto: Lisa Mattisson
Bild 5 av 5 Erika Lundvall, 29, entreprenör, Stockholm: ”Ja, det gör jag men jag vet inte hur.”
Foto: Lisa Mattisson

Mer än 300.000 svenskar hade kvar sitt gamla pensionssparande 2016 trots att de inte får avdrag och därför blir dubbelbeskattade. Här är tips på hur du kan spara i stället.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in