Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

40 miljoner till Voddler

Voddler, bolaget bakom den digitala filmtjänsten med samma namn, har tillförts 40 miljoner kronor i nytt kapital genom en nyemission. Förutom privata investerare satsar det finländska telekombolaget Elisa pengar i Voddler.

Samtidigt har Voddler ingått ett samarbetsavtal med Elisa i syfte att lansera filmtjänsten i Finland. Dessutom tar Mikael Rönnblad, chef för konsumenttjänster på Elisa, plats i Voddlers styrelse, enligt ett pressmeddelande.

Voddler har i dag, enligt egen uppgift, drygt 720.000 registrerade användare och cirka 2.500 filmtitlar i utbudet.

Drygt 80 procent av titlarna är gratisfilmer, som finansieras med reklam.

Tjänsten är tillgänglig i Sverige, Norge, Finland och Danmark. I de två sistnämnda länderna krävs inbjudan för att kunna använda den.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.