Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 09:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/5000-konsulter-far-ga-fran-ab-volvo/

EKONOMI

5.000 konsulter får gå från AB Volvo

5.000 konsulter får lämna AB Volvo till följd av coronakrisen.
Foto: Magnus Hallgren

Fordonstillverkaren AB Volvo säger upp cirka 5.000 konsulter i anslutning till förra veckans besked om en masspermittering av anställda i Sverige.

TT Text

– Vi tittar ju igenom vårt system nu. I och med att vi permitterar cirka 20.000 kollegor som är Volvoanställda, så ingår också ungefär 5.000 konsultavtal som sägs upp nu, säger presschefen Claes Eliasson till SR Ekot.

Enligt Claes Eliasson handlar det om olika typer av konsulttjänster och bemanningsanställda.

– Vi ser en situation där vi gradvis avstannar med vår verksamhet i Sverige för att det inte finns förutsättningar att driva verksamheten på ett normalt sätt, säger han till Ekot.

Läs också: Så påverkar coronakrisen Västsverige

Ämnen i artikeln

AB Volvo
Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt