Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

55 miljoner av Ernstbergers tillgångar frusna

Kronofogden har lyckats spårt en stor summa pengar i jakten på Allra-grundaren Alexander Ernstbergers tillgångar, skriver Expressen.

Drygt 55 miljoner kronor har nu spärrats på två konton i Ålandsbanken.

Ekobrottsmyndigheten tror att pengarna egentligen tillhör de blåsta pensionsspararna. Kontona som spårats är kopplade till Ernstbergers företag S2 Invest AB.

Vid häktningsförhandlingarna förra veckan begärde domstolen att Alexander Ernstbergers tillgångar skulle frysas i väntan på åtal. Allragrundaren häktades på sannolika skäl misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

Allra misstänks ha lurat svenska pensionssparare på miljontals kronor genom olagliga och vidlyftiga affärer under åren 2011 och 2012.

I lördags upphävde regeringen beslutat om att utse Thomas Bodström, som suttit i Allras styrelse, till landshövding i Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.