Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

680.000 fiskar saknas från laxodling efter storm

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Luis Hidalgo/AP

680.000 laxar saknas efter en storm vid en laxodling i Chile. Odlingen tillhör en av världen största laxproducenter Marine Harvest.

I förra veckan slog en storm till mot Marine Harvest laxodling i Chile. Drygt 900.000 av fiskarna tog till flykten och sedan dess har företaget lyckats samla in en del av laxarna, men fortfarande saknas 680.000 av dem, rapporterar Bloomberg.

Marine Harvest arbetar nu för fullt för att försöka samla in flera av fiskarna. 

Laxarna tillhör en art som inte förekommer naturligt i de chilenska vattnen och Greenpeace säger att risken att de stör de naturliga arterna i området är stor. 

– Skalan av det här är så stor att det hotar den biologiska mångfalden i regionen, vi är väldigt oroliga, säger Estefania Gonzalez på Greenpeace Chile.

Laxodlingen byggdes i mitten av förra året och burarna som fiskarna befunnit sig i ska vara byggda under samma period, rapporterar Undercurrent News. Nu ska Marine Harvest och myndigheterna undersöka hur fiskarna kunde rymma.

Läs mer: Dyr lax tvingar krögare att snåla

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.